De multe ori părțile întâmpină diferite probleme la încheierea de contracte, fie ele comerciale sau civile, dar și mai grav, intâmpină probleme după ce contractele au fost semnate de către părți.
Contractul reprezintă acordul de voință al părților contractante. Prin semnarea contractului părțile îsi dau acordul cu privire la toate clauzele cuprinse în acesta, acceptând conținutul contractului așa cum a fost el semnat.
Așadar e important să cițiți cu atenție fiecare clauză contractuală și să vă dați acordul în cunoștință de cauză. E important să cunoașteți clauzele contractului pe care îl semnați, să le înțelegeți.
În cazul în care aveții dubii cu privire la contractul pe care urmează să îl semnați cel mai bine este să apelați la serviciile unui avocat. Este ideal să apelați la serviciile unui avocat anterior incheierii contractului. Acesta poate să vă asiste la intreaga procedură, să studieze și să negocieze clauzele contractuale agreate de către dvs. Cabinetele noastre de avocați vă stau la dispoziție in astfel de demersuri juridice.
Putem sublinia cateva aspecte pe care este bine să le verificați la momentul încheierii contractului.
- obiectul contractului dintre părți să fie clar determinat, in cazul vânzării de imobile să fie identificat corect
- să existe clauze clare și neechivoce
- prelungirea contractului să se solicite prin acordul părților și prin încheierea unui act aditional la contract
- este bine să verificați obligațiile pe care le aveți atât dumneavoastră cât și cealaltă parte contractantă
- un aspect deloc de neglijat îl reprezintă modul de încetare a contractului
- în caz de un eventual litigiu, să menționați in contract că, instanța competentă pentru soluționarea litigiului este instanța de la locul in care domiciliați/sau aveți sediul dvs.
Pentru orice nelamuriri sau întrebări legat de modul de încheiere a contractelor sau pentru revizuirea și negocierea clauzelor contractuale puteți apela la serviciile oferite de avocatii noștri.